Mercury House
La Biennale di Venezia

53° ESPOSIZIONE INTERNAZIONALE D’ARTE

Mercury House is a livable moving unit inspired by a drop, not just for an estethic matter but because this configuration guarantee the maximum of the inner volume with the minimum of the exterior surface. The surface is covered with a 3 mm Statuario marble.

The superior part is realized with a polycarbonate panel in which are integrated fotovoltic cells semitransparent that leaves the light come through during the day, while during the night it is possible to look at the stars lied down in the interior of it. The generous overture allows to extend the livable space to the environment, which becomes part of the experience. It is a common project conceived to involve all the senses and to inspire a different perception of the space.

GVM Marmi

GIULIO VANELLI MARMI SRL
VIA ILICE 15, 54033 CARRARA (MS)
T.+39 0585 844799
P.IVA 01136870456